image
Sursa foto: CBC.ca

Expert de la București: „Revoluția” de la Erevan va stârni frisoane și la Chișinău

Protestele de amploare din Armenia, care s-au soldat cu demisia premierului Serj Sargsyan, vor avea ecouri și în alte state dominate de regimuri autoritare și oligarhice, consideră expertul român Armand Goșu.

Va stârni frisoane și la Chișinău, acolo unde în curând vor avea alegeri, spune analistul de la București într-un comentariu publicat pe Ziare.com.

Arman Goșu atrage atenția că demisia premierului de la Erevan, Serj Sargsyan, este o premieră în fostele republici sovietice.

„Revoluția" de la Erevan, indiferent de cum vor evolua lucrurile pe scena politică de aici, va stârni cu siguranță frisoane nu doar în capitalele apropiate Baku si Tbilisi, dominate de regimuri autoritare sau oligarhice, ci și mai departe, la Chișinău și Kiev, unde nu peste multe luni vor avea loc alegeri, și chiar la Moscova, alegerile locale de aici putând genera o nouă dinamică politică, într-o țară parcă blocată în mica glaciațiune a lui Putin”, afirmă Armand Goșu.

„Alungarea de la putere a unui lider contestat,dar puternic, ce deține încă o majoritate confortabilă în Parlament și este șeful celui mai mare partid în țară, marchează o premieră în fostele republici sovietice. Aici cei mai mulți șefi de stat pleacă de la putere cu picioarele înainte”, mai spune expertul român.

Noutăţile partenerilor

comentarii: