image
Sursa foto: foursquare.com

Turnul de Apă din Chișinău, deschis publicului spre vizitare și în zilele de sâmbătă

Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău – Turnul de Apă este deschis publicului spre vizitare și în zilele de sâmbătă. Fără program vor fi zilele de duminică și luni.

Decizia a fost luată după ce mai mulți părinți au invocat faptul că nu pot veni cu copiii la muzeu pentru că în zilele de sâmbătă și duminică acesta este închis, iar în timpul săptămânii sunt la muncă.

Liubovi Coșman, muzeograf și ghid la Muzeu, a declarat pentru IPN că vizitatorii au posibilitatea să vadă exponate legate de istoria Chișinăului, de la prima atestare și până în anii 1980. De asemenea, vizitatorii pot admira orașul contemporan din cel mai înalt punct al Chișinăului.

Intrarea la Muzeu pentru un adult este de zece lei, pentru studenți – cinci lei, iar pentru elevi – doi lei. De asemenea, vizitatorii pot solicita un tur ghidat. Costul este de 50 de lei, iar pentru studenți – 30 de lei. Ghidajul trebuie programat în prealabil.

Turnul sau Castelul de apă, așa cum mai este numit de unii istorici, este un monument de arhitectură industrială, realizat în stil eclectic. Se află la intersecția străzilor Alexei Mateevici și Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni. Turnul avea inițial menirea să asigure orașul cu apă.

Clădirea are titlul de monument de arhitectură și artă de însemnătate națională, introdus în Registrul monumentelor de istorie și cultură ale municipiului Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: