image
Sursa foto: atpworldtour.com

Nadal şi Djokovic s-au calificat în optimile de la Monte Carlo

Demonstraţie de forţă pentru Rafael Nadal la primul meci din circuit pe zgură, în 2018. De zece ori campion la Monte Carlo, liderul mondial a avut nevoie de 38 de minute pentru a-şi trece în cont primul set împotriva lui Aljaz Bedene, cu 6-1.

Slovenul a oferit o replică pe măsură în debutul actului secund, dar Nadal a rezolvat meciul cu două break-uri. Spaniolul s-a impus cu 6-3 şi a ajuns la 64 de victorii în 68 de meciuri la Monte Carlo. În optimi, Nadal îl va întâlni pe Karen Khachanov. "Regele zgurei" trebuie să câştige turneul de la Monaco pentru a nu fi detronat de Roger Federer.

Novak Djokovic a ajuns şi el în optimi la Monte Carlo. Dublu campion în Principat, fostul lider mondial nu a avut o misiune uşoară în duelul cu Borna Coric. Ambii jucători au câştigat o dată pe serviciul advers în primul set, decis în tie-break, acolo unde sârbul s-a impus cu 7-2. Croatul n-a cedat - a revenit puternic în actul secund, în care l-a lăsat fără reacţie pe Djokovic. Nouă mingi de meci a salvat Coric, care nu a mai avut ce face la a zecea. Djokovic a câştigat cu 7-5 şi va juca pentru un loc în sferturi cu Dominic Thiem.

În turul următor a ajuns şi Kei Nishikori. Japonezul de pe locul 36 ATP a trecut în două seturi de rusul Daniil Medvedev, 7-5, 6-2. Nihsikori va juca în optimi împotriva italianului Andreas Seppi.

Şi Marin Cilic a trecut de turul secund - l-a învins pe Fernando Verdasco. După 6-3 în primul set, croatul de pe locul 3 mondial nu s-a putut distanţa în actul secund. Spaniolul a împins setul în tie-break, acolo unde Cilic s-a impus cu 7-4.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: