image
Sursa foto: reporteris.ro

Năstase propune extinderea proiectului lui Iohannis „România Educată” și în RM; „Am putea să începem de aici, ca fundament”

„România Educată”, proiectul inițiat de Președintele României Klaus Iohannis, menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazate pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate, trebuie să fie extins și în Republica Moldova. Propunerea vine din partea liderului Platformei DA, Andrei Năstase, care îndeamnă societatea civilă și partidele politice să analizeze proiectul și să susțină implementarea lui și la noi în țară.

„Președintele Iohannis a lansat un proiect esențial, din punctul meu de vedere, pentru România și pe care eu personal mi-am propus să-l trec peste Prut - proiectul „România Educată”. Are perfectă dreptate Klaus Iohannis când spune că fără educație nu vom avea democrație, iar fără eduație și democrație nu vom avea stat de drept, supremația legii. Acest proiect „România educată” este mult prea complex ca să-l discutăm în două minute, de aceea invit presa, societatea civilă și toate partidele din RM să-l analizeze, pentru că, la cât l-am analizat eu, este perfect valabil și pentru situația din RM”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Ora Exprtizei”, la Jurnal TV.

„Legat de educație, bineînțeles că noi suferim și unii și alții. Și ei au fost sub un sistem comunist, și noi. România a avansat foarte mult după ce a fost primită în Uniunea Europeană și în NATO în 2007 și s-a distanțat foarte mult de noi. Dar eu zic că acest proiect poate fi unul comun și îndemn toate partidele, societatea civilă, să analizeze acest proiect și iată, am putea să începem de aici, ca fundament al democrației - educația”, a mai punctat Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: