image
Sursa foto: Facebook/Maia Sandu

O judecătoare a restituit cererea de chemare în judecată a BNM; Nu avea „certitudinea că Maia Sandu este președintele PAS”

Magistrata Diana Tricolici de la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a restituit o cerere de chemare de judecată împotriva BNM și a guvernatorului Sergiu Cioclea, depusă de Partidul Acțiune și Solidaritate, motivând printre altele că nu este sigură dacă Maia Sandu este președintele PAS.

„Din înscrisurile anexate la cererea de chemare în judecată nu rezultă cu certitudine că Maia Sandu este președinta partidului politic Partidul Acțiune și Solidaritate”,se arată în încheierea emisă de judecătoarea Diana Tricolici.

Președinta PAS califică această decizie drept o „berdilizare a justiției”, referindu-se la judecătoarea Rodica Berdilo, care prin decizia de anulare a alegerilor a atras critici atât pe plan intern, cât și extern.

„Am solicitat informații de interes public de la BNM și Guvernatorul Cioclea, care au refuzat să ne răspundă. Din acest motiv am trimis o cerere de judecată împotriva BNM și Cioclea. Cererea a fost restituită de către judecătoarea Diana Tricolici, pentru că nu are „certitudinea că Maia Sandu este Președintele PAS”, a menționat Maia Sandu.

Restituire Cerere_18 Iulie by Jurnal on Scribd

Noutăţile partenerilor

comentarii: