image
Sursa foto: bordergov.md

Un cetățean al Turciei, identificat cu viză engleză falsificată

În punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au depistat în fluxul de călători un cetățean al Turciei care avea aplicată în pașaportul său o viză engleză cu semne de falsificare.

Deși cetățeanul a refuzat să ofere declarații vizavi de obținerea acesteia, există bănuială că ar fi fost perfectată în Ucraina și ulterior ar fi intrat în Republica Moldova prin regiunea transnistreană.

Cazul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, pe sensul de ieșire din țară la ruta aeriană „Chișinău-Londra”.  A atras atenția polițistului de frontieră pagina unde era aplicată viza engleză, prin necoincidența unor elemente distinctorii al documentului.

La cercetarea minuțioasă cu ajutorul tehnicii speciale de control s-a confirmat neautenticitatea vizei. 

În baza celor depistate, cetățeanului Turciei de 30 de ani nu i-a fost autorizată ieșirea din Republica Moldova, iar pașaportul a fost ridicat și transmis spre expertiza tehnico-judiciară. 

Polițiștii de frontieră au pornit pe numele tânărului proces penal privind deținerea și punerea în a uz a documentelor oficiale false.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: