image
Sursa foto: EPP

Ceban cere EXCLUDEREA lui Năstase din cursa electorală după declarațiile lui Joseph Daul privind binomul Plahotniuc-Dodon

Solicită excluderea lui Andrei Năstase din cursa pentru Primăria capitalei pentru faptul că președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, și-a anunțat sprijinul pentru candidatul unic al forțelor proeuropene și antioligarhice.

Este vorba de candidatul PSRM la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban.

„Este o reacție a binomului atunci când Comisia Europeană și toate celelalte instituții ale Uniunii Europene au reacționat cu fermitate la campania de denigrare declanșată de către forțe oculte, oligarhice, împotriva mea”, afirmă Andrei Năstase.

„Unul din cei doi candidați ai binomului Plahotniuc-Dodon, Ion Ceban a depus o sesizare prin care cere scoaterea mea din cursa pentru Primăria Chișinău pentru o știre apărută la 30 aprilie, în care Joseph Daul, Liderul Partidului Popular European, Familie a cărei membri avem onoarea să fim, susținea: „Năstase - unicul candidat antioligarhic; Plahotniuc și Dodon vor înscăunarea unei persoane aservite”. Constat cu stupoare care este reacția de răspuns a binomului atunci când Comisia Europeană și toate celelalte instituții ale Uniunii Europene au reacționat cu fermitate la campania de denigrare declanșată de către forțe oculte, oligarhice, împotriva mea și a tuturor oamenilor care doresc cu adevărat schimbarea”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA afirmă că nu a încălcat niciuna dintre regulile stabilite de legislația electorală, iar ieșirea lui Ceban este o fumigenă.

„Nu vor decât să acopere o temă cu o alta, nimic mai mult. Transmit pe această cale tuturor celor care își imaginează că viitorul acestui oraș poate fi decis într-un asemenea mod, că se află într-o gravă eroare. Profesia mea de avocat a garantat și garantează, cu sfințenie, respectarea tuturor regulilor care stabilesc cadrul legal în care se desfășoară campania electorală. Așa că, astfel de sesizări nu pot opri, sub nici o formă, valul care va aduce schimbarea! Să ieșim la vot, nu ne mai pot opri!”, mai spune Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: