image
Sursa foto: jurnal.md

Mecanisme pentru fraudarea alegerilor, în aplicare: Angajaţii de la patru instituţii, obligați să voteze pentru un candidat

Anumite cercuri politice încep să aplice mecanisme eficiente pentru fraudarea alegerilor din 20 mai. Angajaţii de la patru instituţii: Termoelectrica, Apă-Canal Chișinău, Gas Natural Fenosa şi Aeroportul Internaţional Chişinău, cu un număr mare de salariaţi, ar fi primit indicaţii să voteze pentru un anumit candidat.

Unii ar fi ameninţaţi că vor rămâne fără un loc de muncă dacă nu fac ce li se cere. Despre aceasta ne-a comunicat o persoană care a acceptat să vorbească doar sub protecția anonimatului.

Interlocutorul nostru face trimitere la un angajat al întreprinderii Temoelectrica, fostul Termocom.

În rândul angajaţilor, inclusiv al celor cu funcţii înalte, domină o atmosferă de frică, afirmă interlocutorul.

În cazul aeroportului, sursa noastră spune că angajaţii n-au fost obligaţi să-şi fotografieze votul cu telefonul mobil, dar li s-a sugerat cu cine anume să voteze, pentru a avea în continuare salarii şi locuri de muncă. Ofiţerul de presă al Termoelectrica, Elena Junghina, ne-a spus la telefon că în cadrul întreprinderii nu este practicată impunerea vreunei preferinţe electorale.

La rândul său, responsabilul de relații cu presa al Gas Union Fenosa, Vasile Gribincea, ne-a declarat că administraţia companiei se detaşează de orice activitate politică.

Acelaşi răspuns l-am primit de la reprezentanţii Aeroportului Internaţional Chişinău, dat în concesiune companiei Avia Invest. De la Apă-Canal Chişinău nu am obţinut niciun comentariu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: