image
Sursa foto: unimedia.info

Andrei Năstase a fost înregistrat în calitate de candidat la funcția de deputat; Clona sa, înregistrată în aceeași zi // DOC

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a fost înregistrat astăzi în calitate de candidat la funcția de deputat. La fel și clona sa, Andrei Nastas.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, copreședinte al blocului ACUM Platforma DA și PAS, a fost înregistrat de către Comisia Electorală Centrală în calitate de candidat la funcția de deputat, pe circumscripția 33.

Tot astăzi a fost înregistrat și Andrei Nastas, clona lui Andrei Năstase, drept candidat pe aceeași circumscripție.

Amintim că tot mai multe informații apărute în spațiul public dovedesc că clona lui Andrei Năstase a fost pregătită în laboratoarele regimului imediat după adoptarea sistemului mixt de vot.

Până nu demult anonimul Andrei Nastas, clona lui Andrei Năstase în circumscripția 33, este și el avocat, la fel ca și președintele Platformei DA. Doar că acesta și-a obținut licența abia la 26 decembrie 2018, cu doar câteva 4 zile înainte de a solicita de la CEC liste de subscripție pentru a colecta semnături în susținerea candidaturii sale. Cotidianul.md a intrat în posesia mai multor informații și documente care arată că cei care stau în spatele acestui mișmaș au făcut tot posibilul ca clona să semene cât mai mult cu originalul.

Așadar, misteriosul Andrei Nastas are 32 de ani și este șef de secție în cadrul Centrului pentru combaterea traficului de persoane din cadrul Ministerului de Interne. În ultimii 2 ani, de când ministerul este condus de Alexandru Jizdan, Nastas a avut parte de o ascensiune extraordinară - a avut parte de trei promovări în această perioadă. Dar adevărata surpriză pentru Andrei Nastas s-a produs la 26 decembrie 2018, cu doar 4 zile înainte de a solicita de la CEC liste de subscripție pentru a colecta semnături în susținerea candidaturii sale. Atunci el și-a obținut licența de avocat, după mai bine de 5 ani de așteptare. Clona Nastas a încercat să devină avocat mult mai devreme, el făcând stagierea pentru avocatură în 2011-2013, când, potrivit informațiilor noastre, a picat examenele și nu a reușit să ia licența. Iată însă că în 2018 acesta nu a mai avut nicio problemă în a deveni avocat.

Amintim că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că adunarea semnăturilor pentru clona sa a avut loc cu încălcarea legii și cu manipularea cetățenilor. Mai multe persoane care au fost induse în eroare, crezând că semnează, de fapt, pentru liderul Platformei DA, au recunoscut acest lucru, afirmă Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: