image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Andrei Spânu, despre protestul de astăzi din Chișinău: „O încercare eșuată a Rusiei de a destabiliza Moldova”

„Ceea s-a întâmplat azi în centru capitalei nu este un protest. Trebuie să spunem tranșant, a fost încă o încercare eșuată a Rusiei de a destabiliza Moldova”, a comentat secretarul general al Președinției, Andrei Spânu.

El a îndemnat cetățenii să fie calmi și să se informeze doar din surse oficiale și credibile.

Totodată a îndemnat autoritățile să le explice tuturor oamenilor despre riscurile acțiunilor de destabilizare a grupărilor de hoți. „Toată lumea trebuie să se detașeze de aceste mișcări: transportatori, șoferi, aleși locali, oameni de afaceri etc. Toți cei care contribuie la aceste acțiuni lucrează împotriva Moldovei! Să fim alături de poliție și structurile de forță. Doar împreună ne putem apăra țara”, a menționat Spânu.

Amintim că șeful IGP, a declarat astăzi în cadrul unui briefing de presă că sâmbătă, 11 martie, și în noaptea spre duminică au fost ridicate 25 de persoane care urmau să organizeze destabilizări în cadrul protestului de astăzi din Chișinău. 7 diversioniști au fost reținuți. Aceștia făceau parte din 10 grupuri de provocatori isntruiți de două persoane din Federația Rusă. Unul din aceștia a fost reținut.

Noutăţile partenerilor

comentarii: