image
Sursa foto: Poliția de Frontieră

Protestul fermierilor: A fost întrerupt accesul către și dinspre vama Leușeni; Ce recomandă Poliția de Frontieră

Accesul către și dinspre punctul de trecere a frontierei Leușeni este întrerupt, în contextul protestelor organizate de fermieri. Circulația vehiculelor este blocată, informează Poliția de Frontieră.

Echipele comune IGPF, IP Hâncești și INSP sunt prezente pentru a menține ordinea publică și a restabili fluxul în trafic.

Poliția de Frontieră recomandă călătorilor să opteze din timp pentru alternativele disponibile, cum ar fi: PTF Sculeni, PTF Costești sau PTF Leova-Bumbăta, pentru a evita eventualele neplăceri și întârzieri.

Puțin mai devreme, Poliția a anunțat că fermierii intenționează să blocheze traseul care duce spre punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița și i-a îndeamnat pe șoferi să evite această vamă.

Asociația Forța Fermierilor a solicitat în această dimineață demararea imediată a unui dialog eficient din partea Guvernului și Parlamentului cu fermierii, care protestează, și identificarea cu suportul partenerilor externi a ajutorului financiar de cel puțin 400 de milioane de lei pentru alocarea promptă a compensațiilor agricultorilor micro, mici și mijlocii, cel mai mult afectați de crizele din ultimii doi ani, ca plăți directe per hectar de porumb și floare soarelui, cultivate în 2023.

Poliția de FrontierăPoliția de Frontieră
Poliția de FrontierăPoliția de Frontieră
Poliția de FrontierăPoliția de Frontieră

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: