image
Sursa foto: cna.md

Un bărbat cercetat pentru spălare de bani, reținut la aeroport; A fost extrădat din Țările de Jos // VIDEO

Un cetățean al Republicii Moldova, cercetat de Centrul Național Anticorupție (CNA) într-un dosar de spălare de bani, a fost reținut aseară la Aeroportul Internațional Chișinău, după ce a fost extrădat din Țările de Jos, anunță CNA.

La 3 iulie 2023, organul de urmărire penală al CNA a finalizat urmărirea penală în cauza de învinuire a acestuia de săvârșirea infracțiunii de spălare de bani și a transmis dosarul în instanța de judecată, prin intermediul Procuraturii Anticorupție, în lipsa învinuitului.

Potrivit CNA, bărbatul a participat la convertirea și transferul a 1,6 milioane de lei dintr-un credit bancar de la BEM în contul unei societăți nerezidente din Cipru.

„Potrivit faptelor investigate, învinuitul, în coparticipare cu beneficiarul efectiv al unei societății nerezidente, precum și cu alte persoane neidentificate, cunoscând că entitatea străină nu va executa un pretins angajament asumat în baza unui contract fictiv, în scopul deghizării originii ilicite a mijloacelor bănești în sumă de 1 600 000 de lei, care provin dintr-un credit bancar în mărime de 4 400 000 de lei oferit unei societăți comerciale din Republica Moldova de Banca de Economii, a dispus și a asigurat convertirea mijloacelor bănești în dolari SUA și transferarea acestora în contul acestei societăți nerezidente din Cipru, printre beneficiarii cărora se regăsește și un cetățean al Federației Ruse”, se arată într-un comunicat al CNA.

Inculpatul a fost reținut pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos și extrădat autorităților din Republica Moldova. Acesta a fost plasat în izolatorul CNA, urmând ca instituția să informeze instanța de judecată în examinarea căreia se afla cauza penală.

cna.md

Citeşte mai mult despre

CNA

Noutăţile partenerilor

comentarii: