image
Sursa foto: customs.gov.md

Serviciul Vamal, după protestul de la Albița: Reiterăm obligativitatea respectării prevederilor naționale și internaționale

Serviciul Vamal a venit cu o reacție după situația de ieri, de la vama Albița, unde mai mulți șoferi au protestat după ce vameșii nu le-ar fi permis să treacă frontiera. Astfel, Serviciul Vamal a reiterat obligativitatea respectării prevederilor legale naționale și internaționale.

„Potrivit informațiilor obținute de la omologii din România, acțiunile de control sunt desfășurate în scopul prevenirii și neadmiterii transportării bunurilor și mărfurilor interzise conform legislației UE”, se arată în comunicatul emis de SV.

Serviciul Vamal recomandă transportatorilor de bagaje neînsoțite: „să respecte prevederile legislației UE și anume să nu admită transportarea produselor alimentare ce nu se permit (produse lactate, carne, ouă, etc.), să respecte limita cantitativă la produsele permise, dar și să nu transporte mărfuri și bunuri prohibite (arme, droguri, explozive, etc.)”.

„Menționăm, că identificarea mărfurilor și bunurilor interzise, în rezultat presupun creșterea timpilor de control și sancționarea persoanelor implicate în procesul de transportare. Astfel, recomandăm consultarea în prealabil a cerințelor ce urmează a fi respectate la transportarea bunurilor în momentul traversării frontierei spre Uniunea Europeană, indicate în Regulamentul (UE) nr. 2019/2122 al Comisiei Europene din 10 octombrie 2019, se mai arată în comunicat.

Amintim că, aseară, transportatorii de colete au protestat la vama Albița, după ce vameșii nu le-ar fi permis să treacă frontiera. Moldovenii care transportă colete sunt nemulțumiți de faptul că nu sunt lăsați sa tranziteze punctul vamal cu pachete fără ca acestea sa aibă însoțitor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: