image
Sursa foto: mediafax.ro

Incendii de vegetaţie în sud-estul Australiei din cauza temperaturilor ridicate

Zeci de mii de hectare de vegetaţie au fost devastate de incendii în sud-estul Australiei, în contextul în care regiunea se confruntă cu temperaturi neobişnuit de ridicate, însă meteorologii estimează că perioada caniculară se va încheia sâmbătă după-amiază.

Un incendiu în zona Rosedale, în estul statului Victoria, cel mai populat din Australia, a devastat peste 10.000 de hectare, iar schimbările bruşte de vânt au îngreunat operaţiunea de stingere a incendiului, punând în pericol vieţile celor aproximativ 40 de pompieri care participă la operaţiune, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Originea acestui incendiu este considerată suspicioasă, poliţia demarând o anchetă pentru a stabili cauza izbucnirii incendiului.

În statul Tasmania, un incendiu de vegetaţie a devastat 15.000 de hectare în sud-vestul insulei, au anunţat autorităţile,scrie mediafax.ro

Temperatura la Melbourne a ajuns vineri la 42 de grade, iar la Hobart, capitala statului Tasmania, a atins 40 de grade, însă temperaturile au scăzut începând de vineri seară în unele zone. Totuşi, la Sydney, cel mai populat oraş din Australia, temperatura sâmbătă la prânz era de aproape 38 de grade, însă meteorologii estimează că până după-amiază şi aici se va încheia perioada de caniculă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: