image
Sursa foto: AP

Planul lui Putin pentru Crimeea: În ce vrea să transforme regiunea anexată de la Ucraina

Autoritățile de la Kremlin au decis construirea unui centru cultural în Crimeea, ca prim pas în transformarea peninsulei în capitala culturala a Rusiei, conform unui proiect prezentat de președintele rus Vladimir Putin.

Proiectul de transformare a Crimeei în capitală culturală este susținut de unul dintre vicepreședinții Guvernului, Olga Golodets, și va cuprinde un teatru, opera, muzee, cinematografe și școli de dans, relateaza Reuters.

„Mai mulți angajați ai Muzeului Hermitage, ai Galeriei Tretyakov și ai Muzeului Rusesc sunt implicați în procesul creativ al acestui complex. Clădirea centrală va fi un centru expozițional permanent al celor mai frumoase capodopere de artă internaționale, care momentan sunt expuse în muzee”, a declarat Golodets.

Scopul proiectului este de a transforma orașul într-o capitală culturală, a adaugat prim-ministrul, lucru foarte important având în vedere numarul mare de turiști din zonă.

Șase opere de artă din mai multe galerii și muzee din Rusia vor fi mutate în noul centru cultural din peninsulă.

Planul de construcție a unui centru cultural artistic are scopul de a integra Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.

În luna mai, a fost inaugurat un pod care leagă Rusia de Crimeea, lucru care a adus critici din partea Uniunii Europene, care l-a desris ca o încălcare a suveranității Ucrainei. Comisia Europeană a aplicat sancțiuni companiilor care au ajutat la construirea podului.

Anexarea Crimeei în anul 2014 a cauzat impunerea de sancțiuni Rusiei și a deteriorat relațiile cu țările occidentale.

Vladimir Putin a venit prima dată cu ideea deschiderii unui centru cultural în Crimeea în luna noiembrie.

„Trebuie să găsim metode de a dezvolta instituțiile culturale din Crimeea”, a declarat acesta.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: