image
Sursa foto: Jurnal.md

Silvia Radu, întâlnire electorală la Stăuceni în localul unui donator PD: Cu banchet, alcool și o mulțime de bodyguarzi

Campania electorală a Silviei Radu este marcată de prezența masivă a persoanelor afiliate Partidului Democrat, chiar dacă ștabii acestei formațiuni insistă că Radu merge independent la alegeri.

Dovadă sunt imaginile video și fotografiile, făcute în comuna Stăuceni, unde Radu s-a întâlnit cu cetățenii din partea locului. Un element surprinzător este abundența de alcool și numărul mare de bodyguarzi.

Întâlnirea Silviei Radu cu oamenii a avut loc într-un local, al cărui proprietar este Anatolie Iașciuc. În 2015, portalul anticorupție.md a scris că Iașciuc că este unul dintre donatorii Partidului Democrat. Tot acolo a fost prezent și primarul localității, Valentin Sîtnic, ales pe listele Partidului Democrat.

Sala a fost amenajată astfel, încât chipul candidatei să fie văzut și pe un ecran enorm, iar într-o parte, pe câteva mese se aflau băuturi alcoolice. La întâlnire au venit și câțiva membri ai Platformei Demnitate și Adevăr, care i-au adresat mai multe întrebări incomode Silviei Radu.

Radu spune că a ajuns șef la Union Fenosa „dintr-o întâmplare”, iar întrebările membrilor Platformei Demnitate și Adevăr l-au deranjat de donatorul PD.

„Ieșiți afară. Pe noi nu ne interesează întrebările dumneavoastră. Noi avem întrebările noastre, pentru asta am invitat-o”, le-a spus Anatolie Iașciuc.

Membrii Platformei Demnitate și Adevăr afirmă că au rămas stupefiați de cele văzute.

„Din simplă curiozitate am fost acolo și am rămas șocată de ce am văzut. În primul rând sala a fost pregătită de parcă trebuia să fie o nuntă solemnă și întâlnirea mirilor. Masa cu băuturi și fursecuri pe partea stângă, dar ceea ce m-a șocat au fost dulăii, bodyguarzii, care stăteau acolo la intrare. Ea vorbea și spunea despre niște lucruri care vreau să spun că pur și simplu m-au lovit atât de dureros că eu am reacționat. Este pur și simplu uluitor. Răspunsurile pe care mi le-a dat m-a făcut să înțeleg că femeia asta nu este nici cultă, nici inteligentă, nici integră”, susține Nona Grigoriev.

„De la intrare am văzut foarte multe mașini luxoase și toate negre, mi-a părut deja suspect și când am intrat în sală erau doi tineri bine făcuți. Încercam să observ prin sală de ce oamenii sunt atât de agitați din momentul când doamna a pus o întrebare atât de incomodă, pentru că până atunci era o armonie spectaculoasă, în momentul cela toți au devenit agitați, au început să meargă, băieții ceia bine făcuți au intrat în sală și ne filmau. Ei m-au impus să ies”, a menționat și Aliona Doroș.

Aliona Doroș a povestit că după ce a ieșit din încăpere, a fost urmată de bodyguarzii prezenți la întâlnire. Aceștia au urmărit și mașina ei.

Un alt martor afirmă că întâlnirea de la Stăuceni a culminat cu un banchet.

Silvia Radu și șeful de campanie al acesteia, Cristian-Gabriel Hrițuc, nu au răspuns la telefon pentru a oferi o reacție, iar purtătorul de cuvânt al candidatei ne-a declarat că este ocupat și ne-a sugerat să revenim mâine cu un apel.

Precizăm că portatul anticorupție.md a scris că acum trei ani, Anatolie Iașciuc a donat Partidului 50 de mii de lei. Deși compania acestuia este specializată în construcții, ea se numără și printre câștigătorii de concursuri pentru livrarea produselor alimentare. În anii 2012-2014, firma lui Iașciuc a câștigat cinci licitații în valoare totală de aproximativ 3,7 milioane de lei.

Recent și Crime Moldova a postat un material video, în care se arată că Silvia Radu a fost la un eveniment electoral din comuna Bubuieci, fiind însoțită de poliție. Candidata a declarat că poliția nu are nicio legătură cu mersul campaniei sale.

În preajmă a fost surprinsă și mașina uneia dintre televiziunile lui Vladimir Plahotniuc.

Precizăm că nu este pentru prima oară când Silvia Radu are tangență cu Partidul Democrat. Formațiunea a ajutat-o pe Radu la colectarea semnăturilor pentru a intra în cursa electorală. Ne-au confirmat chiar persoanele implicate în proces, în corturile instalate pe câteva străzi din Chișinău.

Amintim că, în ultimii doi ani de șefie la „Gas Natural Fenosa”, Silvia Radu a ridicat un salariu lunar de aproape 430 de mii de lei lunar. Unii experți în energetică au declarat că leafa acesteia a fost formată din tarifele la energie achitate de consumatori.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: