image
Sursa foto: Foto simbol / lematin.ma

ANPCV s-a autosesizat în cazul femeii și a fiicei sale stropite cu acid de către soț

Agenția Națională de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie (ANPCV) informează joi, 21 martie, că s-a autosesizat în privința cazului de violență cu implicarea unei femei de 37 de ani și a fiicei sale minore, care au suferit arsuri grave în urma unui atac cu acid comis de către soțul femeii.

ANPCV afirmă că va monitoriza cazul și că este în legătură directă cu victimele.

„Am documentat cazul; am sesizat organele competente de drept și protecție a copilului; am asigurat conexiunea dintre victimă și organizațiile de profil care oferă asistență specializată, atât din domeniul violenței în bază de gen (VBG), cât și cele de caritate. Reiterăm necesitatea de a ne consolida acțiunile de prevenire și informare, astfel încât fiecare femeie și copil din Republica Moldova să trăiască în siguranță”, precizează ANPCV.

Precizăm că un bărbat din capitală și-a stropit soția și fiica de 7 ani cu acid. Victimele s-au ales cu arsuri grave și au fost internate în spital. Cazul a avut loc pe 28 februarie, dar a apărut în spațiul public acum câteva zile. Potrivit Poliției, „bărbatul are stabilită o diagnoză și se află sub supraveghere strictă într-o instituție medicală specializată, până la expunerea specialiștilor despre starea sănătății acestuia, cu ulterioara adoptare a unei decizii legale”.

ANPCV îndeamnă toate femeile care se simt în pericol sau care sunt victime ale violenței în familie să nu ezite să solicite ajutor și protecție.

„Fiecare formă de agresiune, fie că este vorba de o palmă, o amenințare sau un act de șantaj, trebuie raportată autorităților competente. Fiți curajoase și cereți ajutor! Apelați la orice oră la 112 sau apelați Telefonul de Încredere pentru Femei la numărul gratuit 08008 8008”, menționează ANPCV.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: