image
Sursa foto: otiliatiganas.ro

Au fost confirmate primele cazuri de infectare cu boala Lyme; Persoanele infectate au fost înţepate de căpuşe

Au fost confirmate primele cazuri de infectare cu boala Lyme din această primăvară. Este vorba despre persoane care au fost înţepate de căpuşe. Medicii recomandă maximă precauţie în aceasta perioadă, deoarece căpuşele pot provoca boli grave. Anul trecut, insectele infectate au îmbolnăvit peste 80 de oameni.

Unii chişinăuieni care au ieşit la iarbă verde ori s-au plimbat prin alte locuri pline de vegetaţie au avut parte şi de o surpriză neplăcută - au fost mușcaţi de căpuşe. Principalul risc? Boala Lyme.

În 30 de ani de activitate, Alexandra Cristea, entomolog de specialitate, a "colectat" şi studiat mii de căpuşe. De această dată, am însoţit-o pentru a afla mai multe informaţii.

Astfel de insecte se pot găsi atât în grădina casei, cât şi în parcuri, păduri, pe terenurile de sport, dar și pe pomii din livadă. Având în vedere că, în această minivacanţă de întâi mai, mulți oameni își petrec zilele libere la iarbă verde, Alexandra Cristea le recomandă să poarte pantaloni, şosete şi bluze cu mânecă lungă în zonele cu iarbă înaltă.

Muşcătura de căpuşă este foarte periculoasă dacă nu este tratată. Cea mai gravă este boala Lyme, sau borelioza, supranumită şi “boala cu o mie de feţe”, din cauză că simptomele ei sunt foarte asemănătoare altor boli.

Medicii avertizează că sezonul de activitate intensă a căpuşelor este în lunile aprilie - iunie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: