image
Sursa foto: jurnal.md

Zece persoane, printre care cinci judecători, un procuror, un avocat și un medic, REŢINUŢI după mai multe percheziţii

16:33 UPDATE // Zece persoane, printre care trei judecători de la Curtea de Apel, doi judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, un procuror de la Procuratura municipiului Chișinău, un avocat, un asistent judiciar, un medic și o persoană fizică inculpată într-un dosar, au fost reţinuţi după mai multe percheziţii.

„S-a stabilit că, judecătorii de la Curtea de Apel, precum și cei de la Judecătoria Centru, au pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. Rolul avocatului și procurorului în schemă a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor bănești de la persoanele interesate către magistrați. Medicul și cealaltă persoană fizică implicate în schemă, erau “clienții” judecătorilor, cei care furnizau mijloacele bănești și în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile”, se arată într-un comunicat.

------------

15:57 UPDATE // Judecătoarea Svetlana Tizu de la Judecătoria Chişinău a fost reţinută cu puţin timp în urmă.

-----------

Percheziţii la Curtea de Apel Chişinău şi Judecătoria Chişinău, sediul Centru. Informaţia a fost confirmată pentru Jurnal.md de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupție,Anastasia Mihălceanu.

Perchezițiile se fac în legătură cu un dosar de corupţie în are ar fi vizaţi cin ci judecători.

Potrivit unor surse, de la Curtea de Apel Chișinău sunt vizate Ludmila Ouș, Galina Moscalciuc și Liubovi Brânză, iar de la Judecătoria Chișinău - Svetlana Tizu și Victoria Hadârcă.

Revenim cu detalii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: