image
Sursa foto: Getty Images

Chelsea a fost doar începutul! City și PSG riscă să fie decapitate: pedepse fără precedent în fotbal

Chelsea a primit ieri o adevărată lovitură: FIFA a anunțat că gruparea de pe Stamford Bridge a primit interdicție la transferuri până în vara lui 2020. Forul de la Zurich a descoperit 29 de cazuri în care trupa lui Roman Abramovich a încălcat regulamentul cu privire la legitimarea jucătorilor minori, iar londonezii au reacționat imediat și au luat o decizie radicală. Spaniolii de la AS scriu că în următoarele zile, alți doi "giganți" ar putea fi sancționați - Manchester City și PSG.

"Manchester City și PSG ar putea fi forțate să-și vândă unul dintre staruri, din cauza unor nereguli în privința fair-play-ului financiar. Cazul a ajuns la TAS, care va lua o decizie în următoarele zile.

Cei de la UEFA sunt contrariați, după ce cele două cluburi au refuzat să coopereze. Atât clubul englez, cât și cel francez au refuzat să pună la dispoziția forului continental mai multe documente care fac obiectul investigațiilor", scriu cei de la AS.

Sursa citată mai scrie că PSG a încercat o "manevră", pentru a stopa eventualele sancțiuni din partea UEFA: Nasser Al-Khelaifi a intrat în Comitetul Executiv al UEFA, pe 7 februarie.

Chiar și așa, spaniolii notează că Manchester City și PSG riscă sancțiuni uriașe, din cauza nerespectării fair-play-ului financiar: ar putea să fie excluse din UEFA Champions League în sezonul viitor și obligate să-și vândă din vedete, pentru a echilibra balanța. Neymar, Mbappe, De Bruyne și Sterling sunt numele "grele" avansate de cei de la AS.

Dacă scenariul se va adeveri, acestea ar fi pedepse fără precedent primite de cei doi "granzi".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: