image
Sursa foto: The Sun

The Special Two: Mourinho, gata să predea ștafeta

25 de trofee în 18 ani de antrenorat reprezintă palmaresul lui Jose Mourinho. De-a lungul timpului, portughezul de 55 de ani și-a câștigat apelativul de "The Special One", însă acesta e gata să "predea ștafeta". Dar nu oricui. Urmașul său trebuie să îndeplinească două condiții: să fie tot portughez și să fi avut măcar jumătate din realizările sale.

"Dacă oricare dintre tinerii antrenori portughezi a făcut măcar jumătate din cât am făcut eu, îmi dau acordul să i se spună "Specialul", a spus Mourinho pentru publicația portugheză Record.

United e a șaptea echipă antrenată de Mourinho. Ajuns pe banca "diavolilor" în 2016, Jose Mourinho nu renunță la obiectivul său mai vechi, acela de a antrena și o echipă națională.

"Am fost aproape o dată, dar nu m-a lăsat Florentino Perez, pentru că a crezut că funcția de antrenor la Real Madrid nu era compatibilă cu cea de selecționer", a explicat Mourinho.

Portughezul face preferire la un episod petrecut în timpul mandatului său la Real Madrid (2010-2013), când i s-a propus funcția de selecționer al Portugaliei. Anterior acelui episod, Mourinho a mai fost aproape de a deveni selecționer la finalul anului 2007, când a primit o ofertă de a-l înlocui pe selecționerul Angliei, Steve McClaren, după ce naționala Albionului a ratat calificarea la Campionatul European din 2008.

"Nu e vreun vis sau o obsesie, numirea trebuie făcută natural, dar numai atunci când o să fiu obosit de munca de zi cu zi, trei meciuri pe săptămână, șapte sesiuni de antrenamente pe săptămână, o lună de pre-sezon, ceea ce nu mă obosește pentru moment", a încheiat Mourinho.

Trofeele lui Jose Mourinho:

-FC Porto: două titluri în Portugalia, o Cupă a Portugaliei, o Supercupă a Portugaliei, un trofeu Champions League, o Cupă UEFA

-Chelsea: trei titluri în Anglia, o Cupă a Angliei, trei Cupe ale Ligii Angliei, o Supercupă a Angliei

-Inter: două titluri în Serie A, o Cupă a Italiei, o Supercupă a Italiei, un trofeu Champions League

-Real Madrid: un titlu în La Liga, o Cupă a Spaniei, o Supercupă a Spaniei

-Manchester United: o Cupă a Angliei, o Supercupă a Angliei, un trofeu Europa League

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: