image
Sursa foto: CNN.com

Bilanţul victimelor cutremurului urmat de un tsunami pe Insula indoneziană Sulawesi depăşeşte 1.400 de morţi

Bilanţul seismului urmat de un tsunami pe Insula indoneziană Sulawesi a depăşit 1.400 de morţi miercuri, nevoile în zonele sinistrate sunt ”imense”, iar timpul presează în vederea degajării supravieţuitorilor, relatează AFP.

”Bilanţul total este de 1.400 de morţi”, a declarat într-o conferinţă de presă Sutopo Purwo Nugroho, un purtător de cuvânt al agenţiei de gestionarea catastrofelor naturale.

Un bilanţ anterior anunţat peste 1.200 de morţi.

Autorităţile au stabilit până vineri, la o săptămână de la catastrofă, termenul căutării unor eventuali supravieţuitori. După această dată, şansele vor fi aproape nule, notează News.ro.

Salvatorii se concentrează asupra câtorva locuri din jurul Palu, un oraş de pe coasta de vest care a fost devastat, şi anume la Hotelul Roa-Roa, unde aproximativ 60 e persoane ar fi îngropate în continuare sub moloz. Eforturile se concentrau de asemenea asupra unui centru comercial, unui restaurant sau cartierului Balaroa, unde puternicul cutremur a transformat solul în noroi.

Aproape 200.000 de persoane au nevoie de un ajutor umanitar de urgenţă - între care zeci de mii de copii -, potrivit Biroului ONU de coordonare a afacerilor umanitare (OCHA). Numărul locuinţelor distruse vineri era estimat la 66.000, de cutremurul cu magnitudinea 7,5 şi valul distrugător pe care l-a cauzat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: