image
Sursa foto: DPA

Insulele Abaco din Bahamas, ameninţate de furtuna tropicală Humberto

La mai puţin de două săptămâni după ce a fost devastat de uraganul Dorian, Bahamas se află din nou în calea unei furtuni tropicale, botezate Humberto, care ar urma să ajungă sâmbătă în insulele din nord-vestul arhipelagului.

Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite a prognozat că furtuna Humberto va lovi insulele Abaco, fiind însoţită de poli torenţiale şi rafale de vânt, relatează agerpres.ro.

O avertizare de furtună tropicală se află în vigoare pentru nord-vestul Bahamas, a spus NHC, fiind aşteptaţi până la 15 centimetri de ploaie în unele zone.

Furtuna tropicală ar urma să se transforme în uragan după ce va părăsi Bahamas, în timp ce se va îndrepta spre nord, către insulele Bermude.

Humberto ar urma de asemenea să aducă ploi torenţiale în statele americane Florida, Georgia şi Carolina de Sud la începutul săptămânii viitoare.

Uraganul Dorian, care a atins prima dată uscatul pe 1 septembrie, a lăsat în urmă 13.000 de locuinţe distruse sau deteriorate, potrivit Crucii Roşii. Circa 2.500 de persoane sunt în continuare date dispărute în Bahamas, în timp ce bilanţul oficial al trecerii uraganului este de 50 de morţi. Insulele Grand Bahama şi Abaco au fost cel mai grav afectate.

Uraganul, transformat în furtună de categoria 5 - cea mai puternică - când a atins uscatul în insulele Abaco, s-a îndreptat apoi spre Statele Unite, atingând uscatul pentru a doua oară ca furtună de categoria 1 în Carolina de Nord, înainte de a lovi Canada.

Noutăţile partenerilor

comentarii: