image
Sursa foto: mec.gov.md

40 de elevi alolingvi, premiați în cadrul festivității de încheiere a Olimpiadei Republicane la Limba și literatura română

40 de elevi au fost premiați în cadrul festivității de încheiere a Olimpiadei Republicane la Limba și literatura română (pentru instituțiile de învățământ/clasele alolingve), desfășurată în perioada 19-21 mai, la Liceul Teoretic „George Călinescu” din mun. Chișinău. Învingătorii competiției sunt discipoli ai unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Bălți, Cahul, Chișinău, Drochia, Dondușeni, Hîncești, Fălești, Florești, Rezina, Soroca, Strășeni, Taraclia, Ungheni și UTA Găgăuzia, informează Ministerul Educației și Cercetării.

La ediția din acest an a olimpiadei au participat 134 de elevi ai claselor IX-XII, delegați din toate raioanele și municipiile republicii. Lista premianților poate fi accesată aici.

Elevii claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățământul general din acest an.

Olimpiada Republicană la Limba și literatura română (pentru alolingvi) a fost organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care au loc în perioada 17 februarie - 22 mai 2023.

mec.gov.mdmec.gov.md
mec.gov.mdmec.gov.md
mec.gov.mdmec.gov.md
mec.gov.mdmec.gov.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: