image
Sursa foto: Facebook/Matei Dobrovie

USR: Valul pro-UE începe cu Andrei Năstase la Chişinău; Are perspective reale să reuşească modernizarea capitalei

Uniunea Salvați România, una dintre forțel de opoziție de la București, salută intrarea în turul II a candidatului forțelor proeuropene și antioligarhice, Andrei Năstase, şi își reafirmă susţinerea acordată şi pentru scrutinul din 3 iunie.

„Valul proeuropean începe cu Andrei Năstase la Chişinău. Încă o dată locuitorii Chişinăului demonstrează că sunt majoritar pro-europeni şi, în pofida manipulărilor mediatice, şi-au dat seama care este candidatul cu adevărat pro-european, cu perspective reale să reuşească modernizarea capitalei”, se spune în declarația USR publicată pe site-ul oficial al Camerei Deputaților.

În condiţiile în care scena politică din Republica Moldova este dominată de foşti comunişti deghizaţi astăzi în socialişti şi falşi pro-europeni, rezultatul obţinut de Andrei Năstase este o adevărată performanţă, consideră USR.

În acelaşi timp, formațiunea apreciază maturitatea politică a forţelor de dreapta de la Chişinău care l-au susţinut pe Andrei Năstase şi au făcut front comun pentru a salva capitala de capturarea de către tandemul PD – PSRM.

„Mă bucur că cele două partide anti-oligarhice şi pro-europene au susţinut un singur candidat la scrutinul din Chişinău şi astfel au reuşit să obţină o şansă reală de a câştiga alegerile. Este esenţial să avem la Chişinău un primar pro-european, care să înceapă schimbarea pe care toţi locuitorii Chişinăului o aşteaptă. Andrei Năstase este un prieten al României şi asta se vede şi din susţinerea cordială pe care a primit-o de la mai mulţi primari şi parlamentari români. Alegerile pentru Primăria Chişinău au o importanţă aparte şi în perspectiva alegerilor parlamentare din toamna acestui an, aşa că îi încurajez pe toţi locuitorii Chişinăului să meargă la vot pe 3 iunie şi să-l susţină pe Andrei Năstase, un om care a demonstrat că luptă cu determinare împotriva sistemului corupt şi promovează valorile europene”, a declarat Matei Dobrovie, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

Prezenţa la vot este esenţială având în vedere că alternativa este un candidat ce si-a exprimat public, de nenumărate ori, dispreţul faţă de România si Uniunea Europeană şi, în acelaşi timp, preferinţa pentru aproprierea de Rusia lui Putin”, a adăugat Matei Dobrovie..

Totodată, deputatul USR a adăugat că formațiunea pe care o reprezintă susţine eforturile singurelor partide cu adevărat pro-europene din Republica Moldova – Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate – de a oferi o alternativă la actuala clasă politică rămasă fără credibilitate şi le va susţine atât la alegerile locale de pe 3 iunie, cât şi la alegerile parlamentare din toamnă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: