image
Sursa foto: Profimedia

Care sunt planurile lui Rafael Nadal înainte de Roland Garros. ”Se transformă într-o bestie”

Rafael Nadal (37 de ani) a revenit în circuitul ATP la începutul acestui an, după o pauză de un an, dar s-a accidentat la Brisbane și a lipsit de la Australian Open.

Câștigătorul a 22 de titluri de Grand Slam a reluat antrenamentele și se pregătește pentru turneul de la Doha, pe suprafață hard, care este programat pentru finalul lunii februarie.

Carlos Moya, antrenorul lui Rafael Nadal, a anunțat că ibericul nu va juca la turneele pe zgură din America de Sud din februarie. Tenismenul a luat această decizie în contextul în care după aceste competiții urmează turneele Masters 1000 Indian Wells și Miami, din martie.

Nadal nu vrea să schimbe suprafața de joc de două ori în decurs de o lună chiar dacă este recunoscut pentru performanțele zale pe zgură. Ibericul a câștigat de 14 ori Roland Garros, dar și alte competiții jucate pe această suprafață.

”Își îmbunătățește jocul. Suntem foarte precauți. Ținând cont prin ce a trecut, trebuie să avem grijă. Am început ușor antrenamentele.

Nu a fost ceva foarte serios, dar destul încât să nu poată juca la Australian Open, ceea ce era un obiectiv pentru el.

Să schimbi suprafețele nu e ușor. E adevărat că zgura e mai bună pentru articulații, dar să mergi de pe hard pe zgură, iar apoi în Statele Unite, urmând să te întorci din nou pe zgură, cred că e excesiv.

De aceea am ales acest calendar, pentru a nu schimba suprafața de multe ori. Rafa îmi amintește de un taur închis pentru un an care se transformă într-o bestie când îi dai drumul. ”, a declarat Carlos Moya, potrivit Punto de Break.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: