image
Sursa foto: polițiacapitalei.md

Fura bani și bunuri materiale din spitale; Recidivist din capitală, reținut

Un individ în vârstă de 38 ani, domiciliat în Chişinău, anterior judecat, a fost reţinut fiind suspectat de comiterea unui șir de furturi din instituțiile medicale.

Acesta este suspectat de cel puţin nouă cazuri de furt din instituţiile medicale amplasate pe terioriul sectorului Centru, pe parcursul lunilor noiembrie – ianuarie.

Acesta profita de absenţa pacienţilor din saloane şi a medicilor din birou intra și sustrăgea bani şi bunuri.

Cinci dintre furturi au avut loc la Institutul Oncologic, trei din Spitalul Clinic municipal pentru copii, unde din două saloane a sustras telefoane mobile ce aparţin pacienţilor şi din biroul medicului din geantă a sustras mijloace băneşti, cauzând victimelor un prejudiciu de circa 50 500 de lei.

Cel mai recent caz a avut loc la Institutul Oncologic la data de 6 ianuarie curent. Acesta a pătruns într-un birou prin acces liber, de unde a sustras din dulap telefonul mobil în sumă de 5955 de lei, dupa care s-a îndreptat într-o direcţie necunoscută.

Individul comercializa ulterior bunurile la prețuri simbolice.

Suspectul a fost reţinut pentru 72 de ore şi este cercetat penal pentru furt.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la patru ani de pușcărie sau o amendă usturătoare.

De asemenea forțele de ordine întreprind măsuri speciale de investigaţii suplimentare în vederea stabilirii complicităţii lui în alte cazuri similare, înregistrate pe teritoriul capitalei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: