image
Sursa foto: radiocluj.ro

Soroca: 13 persoane au fost internate la spital după ce s-ar fi intoxicat la o masă de pomenire

13 persoane au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat la o masă de pomenire. Acestea sunt internate la Spitalul raional Soroca.

Informația a fost confirmată pentru Observatorul de Nord de surse din cadrul Spitalului raional Soroca și a Centrului de Sănătate Publică Soroca (CSP).

Nicolae Gorcinschi, medic-epidemiolog la CSP, a comunicat pentru Observatorul de Nord că 13 cetățeni sunt internați cu simptoame de toxinfecție alimentară. „Bolnavii sunt consultați de medicii infecționiști, care vor pune diagnosticul. Primele semne clinice prezente: febră 38,5, greață, vomă, dureri abdominale, în baza lor putem suspecta toxiinfecție alimentară. Șeful CSP se ocupă cu agentul economic care a pregătit masa la ceremonia la care au mâncat pacienții. O să vadă meniul, productele, dacă vor fi probe le va preleva”, a mai spus specialistul.

Potrivit informațiilor, persoanle internate au participat la o ceremonie de înmormântare în satul Holoșnița, raionul Soroca. Masa de pomenire a fost pregătită de un restaurant din Drochia, fapt confirmat și de specialiștii CSP.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: