image
Sursa foto: Washington Post

Parchetul General din România: Numărul plângerilor penale a ajuns la 651 după protestul din 10 august

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din România anunță că, până joi, au fost înregistrate 651 de plângeri penale ca urmare a violențelor înregistrate la protestul din 10 august.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din România anunță că, până joi, au fost înregistrate 651 de plângeri penale ca urmare a violențelor înregistrate la protestul din 10 august.

„În urma activităților desfășurate până astăzi, 23 august 2018, în cauza aflată pe rolul Secției parchetelor militare având ca obiect cercetarea incidentelor violente petrecute cu ocazia manifestației din Piața Victoriei din București, numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 651, fiind efectuate în continuare activități privind identificarea persoanelor care au fost implicate în comiterea violențelor”, transmite Parchetul General, printr-un comunicat de presă, scrie Digi 24.

n urmă cu două zile, procurorii anunțau și că în dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de trei inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice (pentru doi dintre aceștia) și respectiv nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în forma sustragerii unei arme (pentru cel de-al treilea). Cercetările continuă cu inculpații aflați în stare de arest preventiv.

De asemenea, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București erau înregistrate 22 de dosare penale, într-unul dintre acestea fiind începută urmărirea penală in personam, pusă în mișcare acțiunea penală și dispusă, totodată, măsura preventivă a controlului judiciar față de un inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și ultraj. În celelalte 21 de dosare a fost începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii uneia sau unora dintre următoarele infracțiuni: ultraj (17 cauze), lovire sau alte violențe (o cauză), distrugere (o cauză), instigare publică (o cauză), incitare la ură sau discriminare (o cauză), tulburarea ordinii și liniștii publice (o cauză), furt calificat (o cauză) și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase (o cauză).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: