image
Sursa foto: unica.info

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Numărul de cazuri de rujeolă a crescut la nivel mondial cu 300% faţă de anul trecut

Numărul cazurilor de rujeolă a crescut cu 300% în primele trei luni ale anului 2019, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul unei scăderi a ratei vaccinării, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Rujeola, o boală contagioasă, poate fi prevenită prin intermediul unui vaccin care se administrează în două doze, însă OMS a avertizat în ultimele luni că rata vaccinării a scăzut alarmant de mult la nivel global. „Datele preliminare arată că numărul de cazuri a crescut cu 300% în primele trei luni ale lui 2019 faţă de aceeaşi perioadă din 2018, scrie mediafax.ro

Acesta este al treilea an consecutiv în care înregistrăm creşteri”, arată instituţia într-un comunicat. „Chiar dacă datele sunt provizorii, ele indică un trend. Multe ţări se confruntă cu epidemii de rujeolă, iar toate regiunile lumii înregistrează din ce în ce mai multe cazuri”.

OMS atrage atenţia că doar unul din zece cazuri de rujeolă se raportează la nivel mondial, ceea ce înseamnă că numărul total al îmbolnăvirilor ar putea fi mult mai mare.

Organizaţia avertizează că zona cea mai afectată de această creştere este Africa. Acest continent a înregistrat o creştere de 700% a numărului de cazuri de rujeolă faţă de anul trecut, în special din cauza ratei scăzute a vaccinării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: