image
Sursa foto: jurnaltv.md

(VIDEO) Ucraina a lansat un club de fotbal pentru soldații cu picioare amputate

Ucraina a lansat primul său club de fotbal pentru veteranii cu picioare amputate. Antrenamentele nu sunt doar pentru distracție, jucătorii sunt determinați să câștige, scrie Euronews.

După ce au suferit cele mai grave răni în lupte feroce cu invadatorii ruși, acești militari au găsit o cale de a-și ușura durerea - nu doar din punct de vedere fizic, ci și emoțional. Acesta a fost efectul, de exemplu, asupra lui Valentin, ca și asupra altor jucători. Ei au sesiuni de antrenament timp de două ore.

„Poți simți emoții diferite, dar pentru mine fotbalul mereu a fost un fel de terapie - când pot să mă relaxez, când pot să-mi adun gândurile. Pot uita de toate atunci, când joc fotbal, doar concentrându-mă pe ceva ce îmi place să fac”, a spus Valentin Osovski, fotbalist veteran.

E ceva nou și pentru antrenor. Nu a mai lucrat cu astfel de echipe și spune că se simte împlinit.

„Pentru mine este mai bine să lucrez cu jucători amputați, pentru că eu ofer sprijin fizic prin antrenament, dar și sprijin psihologic”, a menționat Bohdan Melnik, antrenor de fotbal.

Jucătorii sunt determinați să câștige. Recent, ei au participat la un campionat în Polonia. Asemenea momente le oferă o a doua șansă după pierderile semnificative avute.

„De exemplu, am jucat un turneu în Polonia. Pentru noi a fost și ca un fel de răzbunare pentru a arăta că spiritul ucrainean este de nedistrus și eu vreau să arăt că suntem puternici”, a spus Valentin Osovski, fotbalist veteran.

Potrivit autorităților de la Kiev, în jur de 40 de mii de oameni, majoritatea soldați, și-au pierdut membrele în războiul declanșat de Rusia. Echipa speră că sportul va deveni și mai popular în Ucraina și că mai mulți foști soldați le vor urma exemplul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: