image
Sursa foto: jurnaltv.md

Moldovenii din diasporă s-au mobilizat pentru a ajuta o mamă care creşte singură trei copii

Conaţionalii noştri din diasporă s-au mobilizat pentru o familie din comuna Bubuieci. În cadrul campaniei „Moş Crăciun există, Moş Crăciun eşti tu”, urmăriţi istoria unei mame care creşte singură trei copii şi toţi locuiesc într-o casă cât o cutie de chibrituri.

Pregătirile lui Moş Crăciun au început dis-de-dimineaţă. O canapea nou-nouţă, un frigider, o maşina de spălat şi alte bunuri aduse din Germania, urmau să ajungă la o familie din comuna Bubuieci. De această dată, Santa a preferat să se ţină departe de camere, dar nu pe mult timp.

Andrei Chirica a fost cel care a mobilizat o echipă de voluntari şi a colectat fonduri pentru a aduce sărbătoarea într-o nouă familie. De ani buni, tânărul munceşte în Germania, iar dorul de casă şi nevoia de a sări mereu în ajutor l-au provocoat să creeze comunitatea „Pâine, Suflet şi Speranţă”. Pagina de facebook a reunit diaspora din Germania şi oamenii de acolo, care sunt mereu gata să ajute suflete.

Nu există cuvinte ce pot reda fericirea Svetlanei, mamă a trei copiii, care duce o luptă grea de una singură. După decesul soţului a încercat să-şi refacă viaţa personală, ca într-un final să fie părăsită cu încă un copil în braţe şi într-o casă cât o cutie de chibrite.

Svetlana şi copiii ei s-au convins că Moş Crăciun există... şi că Moş Crăciun poţi fi chiar tu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: