image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Un ucrainean, suspectat de escrocherii comise în Ucraina în sumă de peste un milion de euro, reținut pe teritoriul RM

Un ucrainean de 39 de ani, care figurează în mai multe cauze penale pentru escrocherie în țara de origine, suma pagubelor ridicându-se la peste un milion de euro, a fost reținut pe teritoriul Republicii Moldova.

Acesta, pentru a nu fi pedepsit penal pe teritoriul Ucrainei, a locuit timp de mai mulți ani în Israel, apoi - în Republica Moldova, unde conform informațiilor operative, s-ar fi înfiltrat în cercuri și cluburi ale oamenilor de afaceri, unde se prezenta în calitate de om de succes și prosper în diferite domenii. Apoi le propunea diferite tranzacții atrăgătoare, dar după investirea sumelor de bani le spunea că tranzacția a eșuat și se eschiva să restituie banii.

În cadrul investigațiilor, ofițerii Direcției investigații ”Centru” a INI și cei de urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție Centru, în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău - oficiul Centru au stabilit o victimă, care a depus plângere pe numele suspectului.

Victima, un bărbat de 39 ani, a declarat oamenilor legii că bănuitul a solicitat suma de 50 000 de dolari sub pretextul investirii sumei într-o tranzacție profitabilă, cu o dobândă de 10% la două săptămâni, și anume de procurare a cerealelor și realizarea în Bulgaria. Însă, la expirarea termenului de două săptămâni și chiar mai mult de un an, nu i-a fost restituită dobânda și nici banii investiți.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiști, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore.

Conform legislației în vigoare, persona culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 10 ani.

În continuare au loc și alte acțiuni de urmărire penală, pentru deconspirarea tuturor circumstanțelor, timp în care persona vizată beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: