image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase, despre alianța electorală cu PAS, cum va candida la parlamentare și cine va fi cap de listă la alegeri

Când în Republica Moldova lucrurile vor sta foarte bine, atunci forțele proeuropene de opoziție ar putea să meargă pe cont propriu în alegeri, însă în situația în care în RM lucrurile stau foarte prost, doar prin unitate opoziția poate reuși. Este declarația liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care a oferit mai multe detalii despre alegerile parlamentare care urmează, alianța electorală cu PAS și condițiile în care va participa la alegeri.

„Vom face o alianță electorală în condițiile legislației moldovenești. Când în RM lucrurile vor sta foarte bine, atunci ne vom putea permite luxul să mergem pe cont propriu, să ne măsurăm puterile și ratingul. Când în RM lucrurile merg foarte prost, am lansat ideea unui candidat comun la prezidențiale. Consider că am făcut un lucru bun, am demonstrat că prin unitate putem obține un scor bun, l-am obținut, dacă nu ar fi fost fraudă, propagandă, fake news, sigur că am fi câștigat. Am demonstrat același lucru în campania municipală. Am obținut victorie. Am demonstrat că noi putem învinge, iar el a demonstrat că poate fura în liniște, inclusiv votul popular, dacă îi dăm voie. Același lucru îl vom face și la parlamentare, este de datoria noastră, a celor care țin la acest pământ, să înțeleagă că, prin unitate, avem o șansă în plus să-i batem chiar cu regulile făcute de ei, de Dodon și Plahotniuc”, a menționat Andrei Năstase, în cadrul unei emisiuni la N4.

Liderul DA a mai spus că, dacă i-ar fi fost validat mandatul de primar, cu siguranță nu ar fi candidat pe listele de circumscripție, ci ar fi rămas la primărie pentru a demara proiecte de reformare și modernizare a capitalei. „Însă condițiile în care acest mandat nu a fost validat, sigur că îmi voi susține și partidul, și blocul electoral din care vom face parte, participând așa cum este mai bine. Dacă va fi mai bine pentru toți să particip doar pe listă și să mă ocup de campania electorală, ajutând și sprijinind colegii noștri, o voi face așa. Dacă va fi nevoie să particip în circumscripție voi participa, măcar și în circumscripția lui Plahotniuc”, a precizat liderul Platformei Demnitate și Adevăr.

Întrebat cine va fi cap de listă, Andrei Năstase a menționat că acest lucru va fi decis de comun acord și, mai mult, liderul DA a menționat că s-ar putea ca nici dânsul, nici Maia Sandu să nu fie primul în listă. „S-ar putea să fie și un al treilea. Nu se pune problema. Ne-am propus să facem schimbarea politică și o facem nu doar prin vorbe, ci și prin fapte”, a spus liderul DA.

Referindu-se la o eventuală schimbare a componenței blocului electoral, cu atragerea PLDM, Andrei Năstase a spus că deocamdată este acordul semnat dintre Platforma DA și PAS. „PLDM este, ca și noi, un partid care face parte din familia Popular Europeană. Suntem în discuții cu această entitate politică. Oferta noastră este deschisă pentru exponenții tuturor partidelor politice democratice, dar care fac dovada integrității, profesionalismului, de a rezistență în fața a tot felul de ispite”, a conchis Andrei Năstase.

Noutăţile partenerilor

comentarii: