image
Sursa foto: Moldova.org

Ambasadorul SUA în RM, mesaj de Ziua Libertății Presei: „Spuneți adevărul așa cum este, fără omiteri”

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, a transmis un mesaj, de Ziua Mondială a Libertății Presei, în care încurajează jurnaliștii din țara noastră să informeze obiectiv cetățenii, dar și să raporteze cazurile în care sunt intimidați și reprimați.

„Vă mulțumesc pentru serviciul esențial pe care îl oferiți Moldovei. Un mediu de presă independent și pluralist este esențial pentru funcționarea eficientă a unui guvern reprezentativ și democratic. Dumneavoastră contribuiți foarte mult la mișcarea continuă a Moldovei pe calea reformelor prin responsabilizarea liderilor aleși față de alegători”, spune James Pettit în mesajul său.

Ambasadorul american s-a referit în special la rolul presei libere în contextul viitoarelor alegeri.

„Pe măsură ce ne apropiem de viitoarele alegeri, vă încurajez să adresați întrebările dificile la care publicul merită răspunsuri, indiferent de cine ar putea să fie incomodat de aceste întrebări. Oferiți fiecărui candidat, partid și platformă politică acea examinare pe care publicul o merită. Asigurați-vă că publicul are acces la informația despre partide și candidați. Spuneți adevărul așa cum este, fără omiteri, și dacă vă simțiți țintă a presiunii nejustificate de cenzură, spuneți despre aceasta”, spune James Pettit.

„Statele Unite sprijină libertatea presei în întreaga lume, inclusiv în Moldova, și vom continua să urmărim îndeaproape cazurile de intimidare sau reprimare, vom continua să solicităm independența judiciară și urmărirea penală a infracțiunilor împotriva jurnaliștilor și vom interveni când și cum va fi posibil”, a adăugat diplomatul.

În încheiere, ambasadorul Pettit spune că cetățenii contează pe jurnaliști că vor avea informația necesară pentru a face alegerea deloc ușoară a celor care le vor reprezenta cel mai bine interesele și încurajează presa să reacționeze la această necesitate rapid, cu entuziasm, cu curaj și, cel mai important, obiectiv.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: