image
Sursa foto: unpaspentru.md

Tinerii PAS și cei din Platforma DA au lansat campania „Hârtie și săpun”; „Aducem în vizor problema igienei în școli”

Organizațiile de tineret PAS Youth și Tinerii DA au organizat un flashmob în fața Guvernului în legătură cu lansarea campaniei naționale „Hârtie și săpun”.

Potrivit organizatorilor, campania și-a propus să aducă în vizorul public problema igienei în școli și să pună presiune pe Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în vederea asigurării condițiilor minime de igienă în fiecare școală din țară. Campania se alătură demersului inițiat de Platforma Copiilor de a documenta starea condițiilor sanitare din școli și de a solicita de urgență intervenția autorităților.

În cadrul campaniei elevii își propun să colecteze peste 1000 de semnături din toată țara în susținerea următoarelor solicitări:

Asigurarea fiecărei instituții de învățământ, în decurs de 2 luni din momentul depunerii petiției, cu: hârtie igienică, săpun, mijloace de uscare a mâinilor;

Realizarea unei evaluări comprehensive a situației la zi din sistem cu privire la respectarea standardelor de igienă în instituțiile de învățământ general;

Elaborarea unui regulament detaliat cu privire la asigurarea igienei în instituțiile de învățământ general după modelul Regulamentului sanitar pentru instituţiile de educaţie timpurie aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 1211 din 4 noiembrie 2016.

Problema igienei în școli a fost în repetate rânduri consemnată în rapoartele anuale ale Avocatului Poporului privind Protecția Drepturilor Copiilor, iar, potrivit unui

Totodată, membrii organizaţiilor de tineret solicită intervenția urgentă a autorităților și consideră că respectarea condițiilor minime de igienă în școli nu este un moft, ci o obligație. Școala trebuie să fie un mediu în care sănătatea elevilor este protejată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: