image
Sursa foto: Profimedia

Calculele calificării României în sferturile Campionatului Mondial de handbal feminin

România a fost învinsă de Danemarca, scor 23-39, în ultimul meci al Grupei E de la Campionatul Mondial de handbal feminin.

"Tricolorele" au înregistrat primul eșec de la turneul final, după victoria cu Chile, scor 44-19, și Serbia, scor 37-28.

Pentru România, urmează Grupa Principală 3 de la Campionatul Mondial, fază unde naționala noastră va juca trei meciuri. Germania, Polonia și Japonia vor fi adversarele ”Tricolorelor”.

Naționala României intră în Grupa Principală 3 cu două puncte (nu se iau în considerare punctele obținute cu ultima clasată - Chile) și va juca toate partidele în sala de la Herning.

Pentru a ajunge în sferturile Campionatului Mondial și implicit la Turneul Preolimpic, naționala condusă de Florentin Pera trebuie să se claseze pe unul dintre primele două locuri în Grupa Principală 3.

Un calcul simplu arată că 3 victorii le asigură "Tricolorelor" calificarea, în condițiile în care Danemarca va învinge Germania.

Așadar, Germania este echipa "de bătut" și principala contracandidată a României la locul 2.

Câștigătoarea Grupei Principale 3 va juca în sferturi cu ocupanta locului 2 în Grupa Principală 1, din care fac parte Suedia, Muntenegru, Croația, Ungaria, Senegal și Camerun.

Ocupanta locului 2 în grupa României va întâlni în următoarea fază a competiției câștigătoarea Grupei Principale 1.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: