image
Sursa foto: foto simbol

Operațiune cu focuri de armă la frontieră: Au fost răniți patru Ucraineni

Noaptea trecută la ora 00:30 grupa de intervenție a Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița au întreprins acțiuni speciale privind contracararea transportului ilicit a produselor de tutungerie, peste frontiera moldo-ucraineană. Reținerea

În zona de frontieră au fost observate trei persoane străine, care aveau asupra lor câte o cutie voluminoasă cu pachete cu țigări. La solicitarea de a se supune somațiilor a intervenit și al patru-lea individ în apărarea celor trei. Bărbații, originari din Ucraina au prezentat un comportament agresiv punând în pericol viața grănicerilor ucraineni.

Astfel, reprezentanții instituției de frontieră au efectuat inițial împușcături de avertizare, însă fără rezultat. Ca urmare, persoanele au fost rănite, iar ulterior s-a constatat că sunt internați la spitalul teritorial din Ucraina.

Astăzi, 22 noiembrie, polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au acționat conform atribuțiilor de serviciu pe direcția satelor Clocușna – Gvozdovțî pentru neutralizarea acțiunilor ilicite în zona de responsabilitate.

În prezent, polițiștii de frontieră în comun cu angajații Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei întreprind măsuri de investigație, inclusiv și percheziții în diverse locații pe teritoriul ambelor țări.

Totodată, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi se deplasează în Direcția ragională Nord unde se va întâlni cu omologul său din Ucraina, Serghei Deineko, pentru gestionarea comună a operațiunii de frontieră.

Noutăţile partenerilor

comentarii: