image
Sursa foto: spektr.press

Mai mulți cetățeni străini, inclusiv liderul Tatarstanului, nu au fost lăsați să intre în Moldova; Explicația autorităților

În ultimele 24 de ore, a fost interzisă intrarea în Republica Moldova pentru mai mulți cetățeni străini, pe motiv că nu întruneau condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. Printre ei și liderul Republicii Tatarstan din Federația Rusă, Rustam Minnihanov.

În total, în ultimele 24 de ore, 46 de străini au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Poliția de Frontieră precizează că toate persoanele care au primit refuz de intrare în țara noastră au făcut cale întoarsă în statele de pornire.

Potrivit PF, persoanele nu și-au putut justifica scopul călătoriei, s-au încurcat în declarații, dar și au oferit informații contradictorii despre scopul vizitei în țara noastră.

„Sunt false și declarațiile unui oficial rus recent returnat din țara noastră precum că a fost declarat „persoană non-grata” în Moldova. Susținerea unui candidat în alegerile locale din țara noastră nu este un motiv întemeiat și autoritățile au solicitat oficialilor ruși să se abțină de la imixtiuni în treburile interne ale țării noastre”, se spune într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: