image
Sursa foto: Privesc.eu

REZOLUȚIE: Proteste permanente, blocarea instituțiilor capturate și o Mare Adunare Generală a Cetățenilor, pe 26 august /DOC

Miile de oameni prezenți la protest au votat o rezoluție prin care fecare cetățean al Republicii Moldova este îndemnat să participe la proteste permanente până la eliminarea dictaturii.

„Convocăm, pentru 26 august, o Mare Adunare Generală a Cetățenilor atât din țară, cât și din Diasporă”, se spune în textul rezoluției, votată unanim de mulțime.

Revendicările înaintate către guvernare sunt următoarele:

- Confirmarea legalității alegerilor și validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase;

- Anularea sistemului electoral mixt și revenirea la cel proporțional;

- Demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor care au participat la luarea deciziilor ilegale ce au dus la invalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase.

„În cazul în care guvernarea nu va curs acestor revendicări, în localități și diasporă vom întreprinte acțiuni pașnice de nesupunere civică împotriva dictaturii: greve colective și individuale, proteste permanente în fața Guvernului și Parlamentului, blocarea instituțiilor capturate și a căilor de acces către acestea.

Convocăm pentru 26 august Adunarea Generală a Cetățenilor atât din țară, cât și din Diasporă”, se spune în textul rezoluției, votată unanim de mulțime.

Rezoluția protestului din 1 iulie by Jurnal on Scribd

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: