image
Sursa foto: vice,com

Studiu: Adolescenţii din SUA consumă de zece ori mai mult canabis decât în urmă cu 30 de ani

Adolescenţii din SUA consumă de zece ori mai mult canabis decât acum trei decenii, mai ales hispanicii şi afro-americanii, deşi sunt în general mai puţin înclinaţi spre consumul de tutun şi de alcool, potrivit unui studiu publicat luni de Universitatea Nebraska din Omaha.

Studiul a utilizat date ale guvernului federal pentru a determina comportamentul a 200.000 de tineri între 1991 şi 2017, transmite Agerpres.ro.

În 1991, doar 0,6 % dintre minori consumau marihuana cel puţin o dată pe lună, spre deosebire de 6,3 % în 2017.

De asemenea s-a dublat procentul adolescenţilor care consumă marihuana şi alcool cel puţin o dată pe lună, care a crescut de la 3,6 % la 7,6 % în perioada menţionată.

Aceste procente au înregistrat o creştere în rândul latino-americanilor şi afro-americanilor, potrivit studiului realizat de doctoriţa Hongying Dai, de la Colegiul de Sănătate Publică al UNO.

Potrivit lui Hongying Dai această creştere a procentelor sunt determinate de o schimbare a atitudinii faţă de canabis şi de legile statale care permit consumul.

„Opinia publică privind consumul de marihuana s-a schimbat considerabil iar restricţiile sunt acum mai permisive", notează studiul care subliniază că 33 de state plus Districtul Columbia au aprobat legi care permit consumul în scop medical sau recreativ al canabisului.

În noiembrie 2012, Colorado a fost primul stat care a legalizat şi reglementat vânzarea canabisului recreativ celor cu vârsta de 21 de ani: aproape doi din trei votanţi au susţinut aşa numitul Amendament 64, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2014.

Studiul relevă totodată că în ultimii 30 de ani, consumul de tutun în rândul adolescenţilor s-a redus cu două treimi (puţin peste 1,3 % în 2017) iar consumului de alcool s-a redus la jumătate (12,5 % în prezent).

Studiul realizat de Hongying Dai a fost publicat în ediţia din iunie a American Journal of Public Health

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: