image
Sursa foto: Privesc.eu

Următorul protest de amploare - duminică, 1 iulie; Comitetul de REZISTENȚĂ Națională îndeamnă cetățenii la mobilizare

Următorul protest de amploare față de acțiunile actualei guvernări va fi organizat duminic, 1 iulie, începând cu ora 14.00. Despre aceasta au anunțat cu puțin timp în urmă membrii Comitetului de REZISTENȚĂ Națională din care fac parte diverse personalități din Republica Moldova, inclusiv reprezentanți ai societății civile.

„Facem apel ca în fiecare localitate și în fiecare instituție să se creeze celule de rezistență. Vă invit duminică să ieșiți la protest. Mă adresez și rectorilor universitari să își îndemne studenții să iasă la protest. Masiv ca niciodată să ieșim la protest”, a spus Andrei Năstase.

,,Înaintăm trei revendicări guvernării: validarea alegerilor locale noi, anularea sistemului mixt de vot și deschiderea dosarelor penale celor șapte judecători care au invalidat alegerilor locale noi din municipiul Chișinău (Rodica Berdilo, Ala Malîi, Ecaterina Palanciuc și Vladislav Clima, Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh). Totodată cerem televiziunii naționale să ne ofere timp de emisie pentru a mediatiza protestul de duminică”, a spus Maia Sandu, liderul PAS.

,,Atâta timp cât funcționarii publici, polițiștii, învățătorii, medicii vor sta deoparte și se vor uita la protestele noastre ca doar la un act de nesupunere civică, este ceva amarnic. Toți trebuie să se includă în această mișcare de rezistență. Este foarte necesar toți să vină în piață”, a declarat Viorel Cibotaru, liderul PLDM.

,,Este vorba de o opțiune de e fi de partea democrației sau de partea dictaturii. Fiecare dintre voi trebuie să decidă din acest moment de partea cui e”, a declarat istoricul Octavian Țâcu.

„Ieșiți la protest. Dacă noi vom fi foarte mulți vom putea ușor să schimbăm istoria acestei țări”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreședintele Platformei DA.

„Acum a ajuns cuțitul la os. Nu mai putem răbda. Haideți să ieșim duminică la protest. Noi vom continua această luptă pentru că eu nu vreau să-mi văd țara jefuită”, a spus Arcadie Barbăroșie.

„Trebuie să ne solidarizăm cu aceste proteste în caz contrar toți vor crede că suntem de acord cu ceea ce se întâmplă acum. Recuperarea democratică se face cu efortul fiecăruia din noi”, susține Igor Munteanu.

Urmăriți live evenimentul pe jurnal.md.

Noutăţile partenerilor

comentarii: