Astfel, catalanii îl au în vizor pe actualul selecționer al Olandei, Ronald Koeman (55 de ani). Batavul nu și-a ascuns niciodată simpatia pentru Barcelona, echipă la care s-a consacrat și pentru care a evoluat în perioada 1989-1995, în acea trupă celebră formată de Johan Cruyff, care juca un fotbal total.

Ca jucător, fostul fundaș central a câștigat 5 titluri în La Liga, o Cupă a Spaniei, 3 Supercupe ale Spaniei și o Supercupă a Europei.

Ernesto Valverde a fost numit antrenor la Barcelona în mai 2017, când l-a înlocuit pe Luis Enrique, iar la acea vreme se știa că acordul este valabil până în vara anului 2019, cu posibilitatea de prelungire pe un an. Cu toate acestea, președintele Josep Maria Bartomeu a dezvăluit că scadența este în vara anului 2020.

În plus, o clauză specială permite ca acordul să fie rupt cu un an mai devreme, bineînțeles dacă se plătește o anumită sumă de bani, în funcție de partea care denuță actul. Potrivit publicației spaniole Marca, dacă nicio clauză nu este activată, contractul se va derula fără probleme până în vara anului 2020.

Astfel, refuzul din ultima vreme al lui Valverde de a-și prelungi contractul le dă mari bătăi de cap catalanilor, care se tem că Valverde ar putea pleca chiar în această vară.

Cu Barcelona, Ernesto Valverde a câștigat trei trofee într-un an și jumătate.