image
Sursa foto: captură

Chiar dacă încălcările au fost la ordinea zilei, Ceban spune că nu a sesizat abateri care ar influența rezultatul alegerilor

Candidatul PSRM la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, a susținut o conferință de presă după ce s-a încheiat procesul de votare. În timp ce neregulile au curs la propriu astăzi și ieri, acesta susține că nu a sesizat nicio încălcare gravă care ar afecta rezultatul alegerilor.

„În fiecare secție de votare au avut cel puțin câte trei reprezentanți. Noi încălcări majore care ar putea să influențeze rezultatul alegerilor din această zi nu a depistat. Au fost careva încălcări care se întâmplă în multe cazuri în Chișinău și în Republica Moldova, neînsemnate”, a declarat Ceban.

Precizăm că astăzi au fost semnalate zeci de încălcări atât în capitală, cât și în alte localități unde s-au desfășurat alegeri locale noi. Astfel, au fost depistate persoane decedate în listele electorale, a fost denunțat transport organizat pentru alegători.

Mai mult, o femeie s-a trezit cu 15 persoane înregistrate în apartamentul său, susțin reperezentanții Misiunii de Observare Promo-LEX.

De asemenea, mai multe birouri electorale ale secțiilor de votare din Chișinău au eliberat reprezentanților unui partid politic care nu are concurent electoral înregistrat în municipiul Chișinău legitimații de reprezentant al acestui concurent electoral și aceste persoane se aflau în incinta secției de votare.

O altă încălcare depistată a fost propunerea unui restaurant de gustări orientale din Chişinău care a anunţat astăzi că oferă câte o porţie de sushi tuturor celor care îşi fotografiază buletinul de vot şi trimit poza pe site-ul localului. Mai mult, clienţii sunt îndemnaţi indirect să voteze pentru un anumit concurent electoral.

De asemenea, a fost constată dispariția mai multor buletine de vot, care s-au pierdut în drum spre secțiile de votare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: