image
Sursa foto: tribuna.md

Omul Săptămânii - Andrei Năstase, liderul Platformei DA, candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău

Andrei Năstase a fost destul de activ în această săptămână, având mai multe evenimente publice, apariţii media, dar şi întâlniri cu alegătorii.

Astfel, după ce şi-a prezentat programul electoral pentru municipiul Chișinău la general, el a purces la prezentarea detaliată a acestuia. În cadrul unor conferinţe de presă în această săptămână, el a venit cu soluții pentru fluidizarea traficului în municipiul Chișinău, cu soluţii pentru dezvoltarea zonelor de agrement din capitală, a abordat alte probleme importante, scrie TRIBUNA.

De asemenea, în această săptămână, zeci de activiști voluntari ai Platformei „Demnitate și Adevăr” au organizat un marș pietonal pe străzile Chișinăului pentru a informa cetățenii despre programul electoral al lui Andrei Năstase.

Liderul PDA a fost extrem de activ şi în comunicarea cu presa, dar şi în comunicarea cu publicul larg, folosind în acest sens în special reţelele de socializare.

Această săptămână poate fi considerată un moment de cotitură în campania electorală a lui Andrei Năstase sau, cel puţin, un moment în care el şi-a redimensionat activitatea electorală. Urmează să vedem ce continuitate va fi şi ce rezultate va da acest lucru, inclusiv cât va cântări aceasta în rezultatul final al alegerilor din data de 20 mai.

TRIBUNA precizează: Andrei Năstase s-a născut pe data de 6 august 1975, în satul Mândrești, raionul Telenești. Din anul 1982 până în anul 1992 a învățat la școala din Mândrești, din 1992 pînă în 1993 a studiat la Facultatea de Istorie-Geografie a Universității „Stefan cel Mare” din Suceava, România, iar din 1993 până în 1997 a studiat la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România. Din 1997 până în 2000 activează ca procuror, din 2000 până în 2002 – în calitate de vicedirector al unei întreprinderi mixte moldo-germane. Are licență de avocat din 15 noiembrie 2002. La începutul anului 2015, alături de mai mulți lideri de opinie, jurnaliști, juriști, politologi, ambasadori etc. a participat la înființarea Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”. În decembrie 2015, o parte din membrii Platformei „Demnitate și Adevăr”, inclusiv Andrei Năstase, s-au alăturat Partidului „Forța Poporului” (PFP). La congresul extraordinar al PFP din 13 decembrie 2015 formațiunea a fost redenumită în Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, iar Andrei Năstase a fost ales Președinte al partidului. Andrei Năstase este căsătorit și are trei copii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: