image
Sursa foto: privesc.eu

Maia Sandu: Chiar dacă și-a depus demisia, Harunjen va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut sau nu a făcut la cârma PG

Fostul procuror general, Eduard Harunjen, va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut sau nu a făcut cât a fost la cârma Procuraturii Generale, chiar dacă și-a dat demisia din funcție, afirmă premierul Maia Sandu.

„Chiar dacă și-a depus demisia, Harunjen va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut sau nu a făcut cât a fost la cârma Procuraturii Generale. Pentru dosarele politice la intentarea cărora a contribuit, pentru inacțiunea în ceea ce privește lichidarea schemelor infracționale comise de oamenii regimului, pentru lipsa de progres în recuperarea banilor furați și în pedepsirea făptașilor furtului bancar, pentru deposedarea de afaceri a celor care spuneau "nu" regimului, pentru multe alte fărădelegi comise de el personal și procurorii din subordine”, a comentat Sandu.

„Precum am mai spus, următorul Procuror General trebuie să fie o persoană integră și independentă atât de politic, cât și de orice grupuri de interese, care ar fi în măsură să-i tragă la răspundere pe toți cei care au furat din banii publici, cât și să înceapă un proces veritabil de reformă a procuraturii. Nu avem dreptul să greșim încă o dată”, a mai spus prim-ministra.

Amintim că Eduard Harunjen și-a dat astăzi demisia din funcția de procuror general al Republicii Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: