image
Sursa foto: afp

Dublu atentat la Kabul: Cel puţin 21 de persoane, inclusiv un jurnalist, au murit, iar mai multe au fost rănite

Cel puţin 21 persoane au decedat, iar alte 27 au fost rănite, după un dublu atentat cu bombă care au avut loc luni dimineaţă în centrul oraşului Kabul, în apropierea sediului serviciului de informaţii afgan şi a unui minister, au anunţat autorităţile, informează site-ul cotidianului The Guardian.

Mohammad Mousa Zahir, directorul Spitalului Wazir Akbarkhan, a declarat că mai multe persoane rănite în urma exploziilor sunt tratate în această unitate medicală.

Dawood Amin, şeful Poliţiei din Kabul, a transmis că în zona Shashdarak, unde a avut loc prima explozie, se află şi câteva reprezentanţe străine. Ulterior, o a doua explozie s-a produs în faţa sediului Ministerului de Dezvoltare Urbană.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei din Kabul a comunicat că se suspectează că ar fi fost vorba de atacuri sinucigaşe cu bombă, însă această ipoteză nu a fost încă confirmată şi nimeni nu a revendicat până în acest moment atacul, scrie mediafax.ro.

"După primul atac sinucigaş în care o motocicletă a fost folosită, după 30 de minute, un al doilea atacator, care avea o camera foto pretinzând că era jurnalist, a detonat explozibilii pe care îi avea asupra lui în mijlocul cameramanilor şi reporterilor şi echipajelor de salvare", a declarat un oficial din cadrul poliţiei.

Agenţia France-Presse a comunicat că printre jurnaliştii decedaţi se numără şi Shah Marai, fotograf-şef al agenţiei la Kabul. "A decedat într-o explozie care a vizat un grup de jurnalişti ajuns la locul unde a avut loc un atac sinucigaş în capitala afgană", se arată într-un mesaj postat pe Twitter de AFP, potrivit cotidianului The Guardian. De asemenea, un fotograf al agenţiei Reuters a fost rănit uşor de schije.

Dublul atentat are loc la doar o săptămână după ce 60 de persoane au decedat în urma unui atac sinucigaş cu bombă la Kabul, comis la un centru pentru înregistrarea participanţilor la vot.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: