image
Sursa foto: psrm.md

Mai mulți socialiști ar urma exemplul Allei Dolință? PSRM: „Pețitorii” doresc crearea unui spectacol mediatic

Partidul Socialiștilor din RM anunță că a primit semnale de la unii primari și consilieri din teritoriu, precum că asupra lor s-ar exercita presiuni care ar avea scopul „de a-i determina să plece din partid”.

Partidul Socialiștilor se opune ferm și consecvent  „traseismului politic” și condamnă încercările de a exercita presiuni asupra primarilor și consilierilor din PSRM”, anunță PSRM.

Socialiștii menționează că au primit mai multe semnale că unii membri „ar fi curtați” pentru a părăsi rândurile partidului.

Sunt utilizate diverse metode de convingere, scopul cărora constă în a determina oamenii să-și declare public retragerea din partid. Informăm opinia publică, dar și „pețitorii" ce vin cu oferte, precum și patronii lor, că le cunoaștem atât „argumentele", cât și planurile de a organiza un spectacol mediatic”, se mai spune în declarație.

PSRM nu a oferit exemple despre ce primării este vorba și nici ce partid i-ar curta reprezentanții.

Amintim că în luna iulie, curent, deputata socialistă Alla Dolință a părăsit partidul. În cererea de demisie depusă la Parlament, Dolință și-a motivat decizia prin faptul că nu este de acord cu poziția Partidului Socialiștilor privind războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

PSRM nu a condamnat niciodată în cele opt luni de război crimele la care se dedă Rusia pe teritoriul statului vecin.

Mai mult ca atât, la începutul acestei săptămâni Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, împreună cu Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM au plecat la Moscova unde au avut o întrevedere cu Leonid Kalașnikov, președintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri CSI. Cei doi socialiști au vorbit din numele RM și au subliniat „importanța reluării relațiilor comerciale cu Federația Rusă”, a anunțat ulterior un comunicat al PSRM.

Noutăţile partenerilor

comentarii: