image
Sursa foto: Getty Images

Cum au decurs negocierile cu Zidane: Francezul a refuzat iniţial, dar Perez l-a ademenit cu un salariu URIAŞ

Zinedine Zidane a revenit în funcţia de antrenor principal la Real Madrid după mai puţin de un an după ce şi-a anunţat demisia într-o conferinţă de presă care l-a surprins chiar şi pe Florentino Perez. Negocierile au fost dure, "Zizou" refuzând oferta iniţială.

Zidane, în vârstă de 46 de ani, a semnat luni un contract valabil până în 2022 cu Real Madrid, ceea ce marchează revenirea francezului pe banca Los Blancos. Astfel, cel care a adus trei trofee UEFA Champions League pe Santiago Bernabeu îl înlocuieşte pe Santiago Solari, cei doi fiind chiar colegi într-o echipă "galactică" a spaniolilor.

Demiterea lui Solari era decisă imediată după eliminarea umilitoare din Liga Campionilor, cu Ajax Amsterdam, la care s-au adăugat şi cele două înfrângeri în 72 de ore cu FC Barcelona. Mai mult sau mai puţin surprinzător, nu Zidane era principalul nume invocat de presa spaniolă pentru banca lui Real, ci Jose Mourinho. Totuşi, în tot acest timp pare să se fi negociat cu "Zizou".

Francezul a refuzat iniţial propunerea lui Florentino Perez, privind reticent şansele de a salva echipa după un sezon de tristă amintire. Dezvăluirea a fost făcută chiar de fostul preşedinte de la Real, Ramon Calderon, care a ocupat funcţia între 2006 şi 2009. În negocierile cu Perez, "Zizou" a lăsat o uşă deschisă cu privire la o revenire din vară, iar în cele din urmă, ademenit şi de un salariu uriaş, fracenzul a acceptat. Totodată, lui Santiago Solari i s-a propus rămânerea în club, dar acesta nu a oferit, încă, un răspuns.

Astfel, în cei trei ani pe Bernabeu, Zidane va încasa 16 milioane de euro, aproape dublu faţă de suma din ultimul contract pe care l-a avut cu Los Blancos, notează un jurnalist de la Gazzetta dello Sport.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: