image
Sursa foto: tvr.ro

Cioloş: România riscă să piardă un miliard de euro din fonduri europene

România este în pericol iminent de a pierde peste 1 miliard de euro din fonduri europene, a tras un semnal de alarmă fostul premier român Dacian Cioloş, care arată cu degetul spre Guvernul Dăncilă.

Fondatorul Mişcării România Împreună (RO+ ), Dacian Cioloş, a avertizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că „România riscă să piardă un miliard de euro până la finele acestui an dacă lucrurile nu se dinamizează pe implementarea de proiecte europene”.

„Dintr-o analiză făcută de experţii Platformei RO100, pornind de la date publicate de Comisia Europeană, am ajuns la concluzia că, în momentul de faţă, România ar trebui să facă plăţi pe fonduri europene până la sfârşitul anului de circa 1,4 miliarde de euro, ca să nu piardă aceşti bani. Analizând ce s-a întâmplat în ultimele trei luni, am observat că s-au făcut plăţi doar de circa 70 de milioane de euro”, a precizat Dacian Cioloş.

Fostul premier român a tras un semnal de alarmă către Guvern, solicitând ca decidenţii „să spună ce măsuri au în vedere pentru a face aceste plăţi până la sfârşitul anului”, transmite Epoch Times.

„Cred că astea sunt problemele care ar trebui să preocupe coaliţia aflată la guvernare, mai ales ca e nevoie de aceşti bani. În această zonă am văzut foarte multe lucruri făcute doar cu câteva milioane sau zeci de milioane de euro”, a subliniat Dacian Cioloş.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: